Varför ska ditt företag och förening skriva på Klimatavtal i Helsingborg?

Klimatavtal är till för alla företag och föreningar i Helsingborg som tillsammans med staden vill verka för ett hållbart och klimatsmart samhälle. Vi är alla överens om att vi måste samarbeta för att lyckas. Målet är att göra åtaganden som är genomförbara och som minskar koldioxidutsläppen för kommande generationers livskvalitet.

Ett undertecknande innebär att ditt företag/förening ställer sig bakom avsikten och målet med avtalet och på så sätt sänder en signal om att ni önskar att vara en aktiv del i Helsingborgs stads klimatarbete.

På denna sidan finns inspiration och kunskap att hämta för dig som bestämt dig för att du, ditt företag eller förening vill vara en del av eller redan agerar i riktning med FN:s globala hållbarhetsmål.

Det här får du som företag och förening när ni skriver på

Klimatavtalet syftar till att i samarbete mellan Helsingborgs stad, företag och förening accelerera klimatomställningen. Att vara ett klimatavtalsföretag ger mervärden som:

  • Nätverk med andra företag och föreningar som arbetar för att minska sin klimatpåverkan
  • Synlighet och marknadsföring genom klimatavtalets hemsida och Helsingborgs stad sociala medier.
  • Samarbetsmöjligheter mellan företag/förening och staden.
  • Kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte, varje år arrangeras ett flertal träffar för klimatavtalsföretagen där vi fördjupar oss i aktuella ämnen.
  • Möjlighet att lyftas i officiella forum med Helsingborgs stad som avsändare, exempelvis när staden kommunicerar åtaganden, initiativ eller resultat som vi tillsamman är stolta över eller vill att andra ska kunna inspireras och lära av.
  • Möjlighet att få stöd i att engagera personalen i individuella klimatåtaganden.
  • Stöd i att ta fram klimatåtgärder som passar ditt företag eller förening.
  • Inspiration genom exempel på hur andra företag och föreningar arbetar.

Så här skriver ditt företag/förening på Klimatavtal i Helsingborg

När ditt företag eller förening bestämt er för att underteckna klimatavtal i Helsingborg innebär det att ditt företag ställer sig bakom avsikten och målet med överenskommelsen och på så sätt sänder en signal om att ert företag/förening önskar att vara en aktiv del i Helsingborgs stads klimatarbete.Du skriver under via länken nedan.

I formuläret kommer du få lägga in kontaktuppgifter och de åtaganden ditt företag vill göra. Vill du ha stöd och hjälp i att ta fram åtgärder som passar ditt företag så kontakta oss via frågeformuläret. I nästa steg kommer du att få ett e-post där du uppmanas att logga in med e-legitimation och signera avtalet. Ert avtal kommer även att signeras av Helsingborgs stads miljödirektör.

Berätta gärna för andra!

När ditt företag eller förening skrivit under Klimatavtal i Helsingborg får du gärna berätta det för andra. Här finns sigill och logotyper för användande på  webbplats, i sociala medier med mera. (klicka på länken för att komma till en högupplöst version). Vid användande tagga eller länka gärna till Klimatavtal i Helsingborg.

#klimatavtalihelsingborg #klimatneutralahbg2030 #tillsammansför17 #cirkularitet #klimatneutral #viablecities.

Klimatavtal Hbg (sigill i grönt_PDF)
Klimatavtal Hbg (sigill i svart_PDF)
Klimatavtal Hbg (sigill i vitt PDF)
Klimatavtal Hbg (logga grönt_PDF)
Klimatavtal Hbg (logga grönt_PDF
Klimatavtal Hbg (logga i vitt_PDF)

Vill din arbetsplats främja cykling?

Arbetsplatser som vill främja cykling och bidra till minskad miljöpåverkan kan gå med i Cykelvänlig arbetsplats. Vem vill inte ha friskare och gladare medarbetare? Läs mer här och anmäl er: